Svartsynta normkritiska ögon blickar mot världen

Sigyn Valdisdotter, en introvert dagdrömmare, en ensamvarg, en grubblare, en arkiv-och boknörd.

Sigyn Valdisdotter har en stor förkärlek för skapande och att som i trans förlora sig ute i naturen och dess skönhet och underbara dofter.  Helst ensam, grubblandes och fuldansandes.

Sigyn Valdisdotter har en stor förkärlek och fascination för ord, hur de låter i munnen, hur de kan hopfogas i nästan oändliga kombinationer: beröra och provocera, vända på ända.

Sigyn Valdisdotter har en stor förkärlek för aggressiv, melankolisk, existentialistisk, pompös, meditativ och atmosfärisk musik, inte nödvändigtvis i kombination.

Sigyn Valdisdotter har sitt eget rum, ett eget litet krypin som bara är hens och några få speciellt invigdas. Audiens är möjlig, men ovanlig.

Sigyn Valdisdotter säger: ”Det här är mitt universum, här regerar endast jag.”

Sigyn Valdisdotter kallades i sin ungdom för freak och blev krönt som det. Det stack till först men sedan försökte hen bära det med stolthet för att provocera, för att överleva, för att vinna över sina fiender.

Sigyn Valdisdotter försöker intala sig själv att det är bättre att vara onormal och en freak än en grå mus-person i en skock som aldrig kan yppa vare sig en självständig tanke eller åsikt.

Sigyn Valdisdotter vrider och vänder på sig själv och existensen. Dekonstruerar och uppfinner sig själv på nytt: lesbisk feminist/bögjävel. Feminin, maskulin, androgyn. Allt efter humör.

Sigyn Valdisdotter säger: ”Förbanna de gränser ni satt upp! Jag lever för att vara obegriplig och gränslös!”

Sigyn Valdisdotter dansar efter egen pipa – men tillber i hemlighet både Judith Butler och Michel Foucault och en och annan kaos-demon.

Sigyn Valdisdotter är misantropisk och säger: ”Helvetet är andra människor”. Hen har ändock en djupt bultande värkande människokärlek. Hur går det ihop, frågar ni. Det är komplicerat …

Sigyn Valdisdotter, förkunnare, manifestskrivare, filosof, med rätten att vara både banal, grandios och storslagen.

 Sigyn Valdisdotter säger: ”Jag gör uppror, alltså finns jag.”

Sigyn Valdisdotter beskriver sin verkligen utifrån egna premisser och behov, vilket är revolutionärt i ett samhälle där freak sällan tillåts beskriva sina egna verkligheter och egna erfarenheter i annat än svartvita och patologiska termer utifrån självhatiska, normativa perspektiv.

Sigyn Valdisdotter berättar om Sigyn Valdisdotter, hur det är att vara en normbrytande freak: då, nu, i framtiden.

Sigyn Valdisdotter serverar inga snyftarhistorier om att hens största önskan är att vara ”normal”, bli ”botad” – hen är hen, skiftande, ambivalent, gränslös, arg, bitter, älskande – en person som hatar god ton.

Sigyn Valdisdotter är ingen representant, en stereotyp för en föreställd grupp. Sigyn Valdisdotter speglar och dekonstruerar blott sig själv, på sitt eget komplicerade vis. Hen försöker begripliggöra sig själv och andra utifrån sitt eget perspektiv.

Sigyn Valdisdotter säger: ”Läs om du vill för att bli upplyst, få dina normativa perspektiv utmanade. Men stick om det inte passar, ty det här är mitt rike och här regerar jag. Och glöm inte: Jag vill inte ha hat som riktar sig neråt, mot de som inte har makt och inflytande i det här samhället. Ingen nedrans homofobi, transfobi, bifobi, queerfobi, rasism, islamofobi, funkofobi och klassförakt här. Jag är suverän här i mitt rike, inte du. Kom allt ihåg det.”

Sigyn Valdisdotter är en queerfeministisk, normkritisk och frihetlig motståndskraft. Välkommen in!